Linkovi

John Allen Muhammad (25/10/02) - 2002-10-25


Četrdeset jednogodišnji John Allen Muhammad veteran je zaljevskog rata koji je sredinom osamdesetih prešao na islam. Američke vlasti kažu da je ovaj čovjek -koji iza sebe ima dva braka i koji se prije zvao John Allen Williams - tijekom osamdesetih godina bio stacioniran u jednoj vojnoj bazi u saveznoj državi Washington.

Otpušten je iz vojske 1994. godine u čina narednika, nakon službe gdje je uglavnom radio kao mehaničar u borbenim redovima. Tijekom vojne karijere klasificiran je kao strijelac ekspert s poluautomatskom puškom M-16. Pentagon navodi da za tu klasifikaciju mora biti u stanju pogoditi 36 puta od 40 s udaljenosti od 50 do 300 metara.

List Seattle Times javlja da osumnjičeni snajperist ima četvero djece iz dva braka. Iste novine pištu da su u rastave oba braka bile uključene žestoke bitke za prvo na djecu i bar jedna optužba da je oteo neku od svoje djece. Vlasti su priopćile da bi navodni snajperski napadi gospodina Muhammada mogli biti motivirani protuameričkim raspoloženjem nakon terorističkih napada od 11. rujna prošle godine.

XS
SM
MD
LG