Linkovi

Policija sigurna da dvojica uhićenih stoje iza snajperskih napada (25/10/02) - 2002-10-24


Policija je priopćila da su Muhammad i Malvo uhićeni noćas na odmaralištu uz auto-cestu u blizini mjesta Frederick, oko 80 kilometara sjeverozapadno od Washingtona. U trenutku uhićenja, spavali su u automobilu, koji je odgovarao opisu vozila za kojim je policija tragala u slučaju washingtonskog snajperista. Agenti saveznih agencija pronašli su u automobilu pušku.

Uhićenici su prebačeni na tajnu lokaciju u okrugu Montgomery u Marylandu. Za sada protiv uhićenika nije podignuta optužnica, no izvori u policiji tvrde da će biti optuženi za šest ubojstava s predumišljajem.

Dnevnik Seattle Times javlja da su uhićenici možda bili motivirani mržnjom prema Sjedinjenim Državama, nakon prošlogodišnjih terorističkih napada. Izvori kažu da su obojica znala izražavati suosjećanje za otmičare koji su izveli napade na New York i Washington. Prema pisanju dnevnika iz Seattlea, Muhammad se preobratio na islam i prošle godine promijenio ime.

Prema vojnim izvorima, Muhammad je bivši američki vojnik i veteran rata u Perzijskom zaljevu, koji je sudjelovao u vojnim misijama, ali nije prošao kroz obuku za snajperiste. Svojedobno bio razmješten u Tacomi u saveznoj državi Washington, gdje su agenti saveznih agencija jučer pretražili dvorište jedne kuće. Tom je prilikom iz dvorišta odvezen panj, koji su, kako kažu susjedi, tadašnji stanari kuće koristili za vježbe gađanja.

Mediji javljaju da je Malvo državljanin Jamajke.

Prema izvorima, uhićenici nisu, kako se vjeruje, bili povezani s terorističkom mrežom Osame bin Ladena al-Qaidom.

XS
SM
MD
LG