Linkovi

Hrvatska vlada ulaže 80 milijuna eura u projekt povratka (24/10/02) - 2002-10-24


Hrvatska vlada je na današnjoj sjednici prihvatila projekt održivog povratka izbjeglica i prognanika, vrijednost kojega je 80 milijuna eura. Polovinu toga iznosa Vlada osigurava iz proračuna, a drugu polovinu iz kredita Razvojne banke Vijeća Europe – izvijestio je ministar obnove Radimir Čačić.

“Mi ćemo time riješiti pitanje stambenog zbrinjavanja 4.370 obitelji, među kojima je značajan broj izbjeglica iz BiH. Na taj način ćemo ih trajno zbrinuti i lokalno integrirati. Predviđeno trajanje projekta je 15 mjeseci – od listopada 2002. do prosinca 2003. Dakako, ovaj iznos nije sve što se ulaže u projekt povratka prognanika i izbjeglica, pa čak ni na ovom dijelu povratka imovine. Hrvatska Vlada ukupno ulaže u projekt još dodatno milijardu i 450 milijuna kuna. Dakle, radi se o ogromnim iznosima i ogromnom zadataku,” kazao je ministar.

Ministar Čačić je izvijestio i o do sada učinjenom na povratu zauzete imovine: “Tijekom proteklih dvije i pol godine sa 18.500 zauzetih objekata tuđe imovine došli smo na 10.000, pri čemu ovoga trenutka imamo i 5.000 objekata koji su ispražnjeni, a koje vlasnici još uvijek nisu preuzeli na korištenje.”

XS
SM
MD
LG