Linkovi

U pisanoj poruci washingtonski snajperist prijeti djeci (23/10/02) - 2002-10-22


Policija koja istražuje niz washingtonskih snajperskih napda, od kojih se posljednji dogodio danas jutros u saveznoj državi Maryland, priopćila je da je primila poruku u kojoj se kaže da djeca u području grada Washingtona nisu sigurna. Šef policije okruga Montgomery, Charles Moos, koji se nalazi i na čelu zajedničkih policijskih snaga koje istražuju snajperske napade citirao je poruku. "Nalazi se u postskriptumu i doslovce kaže: 'vaša djeca nisu nikad i nigdje sigurna'".

Dužnosnici su priopćili da je to dio pisane poruke ostavljene na mjestu subotnjeg napada u Ashlandu, u Virginiji. Na istoj tiskovnoj konferenciji gospodin Moos je rekao da je u međuvremenu uspostavljena još jedna komunikacija u vezi sa snajperskim napadima i da će na nju policija uskoro odgovoriti. U onom što je trebao biti obećani odgovor na poruku, šef policije je kasnije poručio da nije 'moguće odgovoriti elektronski' kako je to zatraženo od osobe za koju se vjeruje da je snajperist. Istovremeno je od njega zatražio da se ponovno javi kako bi razgovarali o 'drugim opcijama'. Odbio je iznijeti pojedinosti i odgovarati na pitanja novinara.

Policija je priopćila da je žrtva jutrošnjeg napada – vozač autobusa srednjih godina - pogođen metkom u prsa, dok je stajao na ulazu u autobus u predgrađu Washingtona u saveznoj državi Maryland. Prema priopćenju, vozač je umro, nakon što je prebačen u bolnicu u kritičnom stanju. Iako ovaj napad za sada nije definitivno povezan sa snajperskim napadima, policija ga istražuje kao da se radi o još jednom napadu misterioznog snajperista.

XS
SM
MD
LG