Linkovi

Film tjedna: The Banger Sisters (15/9/02) - 2002-09-16


Dvije poznate glumice, obje nagrađene Oscarima za svoju glumu, Goldie Hawn i Susan Sarandon, zajedno glume u komediji The Banger Sisters. To je film koji na humorističan način opisuje starenje dvaju rock grouppies, ostajanju mladim u duši te o rock and rollu.

Jednom davno kada im je bilo dvadeset godina, Suzette i Vinnie su bile najbolje prijateljice, ne samo jedna drugoj nego i rock zvijezdama. One su bile poznate kao “groupies” odnosno obožavateljice koje su pratile čuvene muzičare. Prema jednoj anegdoti Frank Zappa dao im je nadimak – The Banger Sisters. Suzette nikada nije napustila rock scenu no nakon što je dobila otkaz u jednom noćnom klubu gdje je radila kao konobarica odlučila je krenuti u potragu za svojom starom prijateljicom iz mladih dana.

Nakon svih ovih godina Vinnie je bogata, udata i majka dvije djevojke. Nitko u njenom novom životu nije znao da je ona bila Banger Sister…sve dok se Suzette nije pojavila. Susan Sarandon glumi Vinne koja dolaskom Suzette ponovno dobija davno zaboravljeni entuzijazam za životom. "Lik koji igram praktično živi u budućnosti pokušavajući dokučiti što će se dogoditi s njenim kćerima i slično. Suzette, koju glumi Goldie, živi u prošlosti. Dakle niti jedna od nas ne živi u sadašnjosti, niti jedna od nas nije istinski prihvatila ono što jesmo. Pitanje je – možete li istodobno imati slobodu i odgovornost? Je li moguće imati obitelj i biti slobodan? Je li moguće biti u vezi i osjećati se slobodnim?" - pita se Susan Sarandon.

Goldie Hawn o svojoj ulozi kaže: "Mislim da bi Suzette poznavala Penny Lane, jednu od pratiteljica rock muzičara koju je u jednom ranijem filmu glumila moja kćer Kate. Ona mi je dosta pomogla u ovoj ulozi, dala mi je neke savjete u vezi odjeće, frizure i slično. Njena pomoć bila je dragocjena…"

I u ovom filmu postoji veza između majke i kćeri. Naime, jednu od Lavinijinih tinejđerki glumi Eva Amurri, kćer Susan Sarandon u stvarnom životu. Od drugih uloga izdvajamo dobitnika Oscara Geoffreya Rusha koji igra Harrya, uštogljenog pisca kojem veza sa Suzette donosi neočekivanu radost života.

The Banger Sister debitantski je film scenariste i režisera Boba Dolmana u kojem se može čuti dosta hitova iz 70-tih kao što je i ovaj koji upravo slušamo: The Red Road Chrisa Robinsona.

XS
SM
MD
LG