Linkovi

Sjevernoamerički Hrvati na hodočašću u Washington (7/9/02) - 2002-09-07


Danas u Washingtonu počinje 32. godišnje hodočašće sjevernoameričkih Hrvata u marijanska svetišta Majke Božje Bističke i Kraljice Mira koji se nalaze u nacionalnoj bazilici.

Kao i svake godine Hrvatska katolička zajednica za Ameriku i Kanadu organizira hodočašće u Nacionalnu baziliku u glavnom gradu Sjedinjenih Država. Kako je rekao predsjednik te organizacije Melchior Mašina ovogodišnje hodočašće proteći će u znaku mladih.

"Imat ćemo program za mlade pod temama koje je sveti otac posebno naglašavao povodom njegovog posjeta mladima u Torontu, a to su uloga mladih danas kao katoličkih laika u preuzimanju njihove dužnosti u crkvi i društvu uopće, zatim Krist kao centar našeg života."

Jedan od glavnih predavača bit će Zoran Vukman, hrvatski novinar i pisac. Kako je rekao Melchior Mašina seminar za hrvatsku mladost će biti prožet temama od vitalne vrijednosti za svaki mladi život i za svaku hrvatsku obitelj. Na glavnom hodočašću u marijanska svetišta Majke Božje Bističke i Kraljice Mira u Nacionalnoj bazilici očekuje se dolazak hodočasnika iz svih krajeva Sjedinjenih Država.

XS
SM
MD
LG