Linkovi

Na kuću gradonačelnika Vukovara Vladimira Štengla bačena eksplozivna naprava (7/9/02) - 2002-09-07


Nepoznati je počinitelj ili više njih kasno sinoć bacio eksplozivnu napravu na obiteljsku kuću gradonačelnika Vukovara Vladimira Štengla. Dok je vukovarski gradonačelnik s obitelji nazočio obilježavanju deset godina od početka rada Hrvatskog radio Vukovara u progonstvu, oko 21,35 na njegovu je kuću u Ulici Ivana Gorana Kovačića br. 60. u Vukovaru, bačena eksplozivna naprava. Neslužbeno smo doznali kako je riječ o e ksplozivnoj napravi sastavljenoj od tvorničkog a ne o vojnog eksploziva, te kako su susjedi zamijetili dvije sumnjive osobe koje su nakon prikradanja u trku nakon eksplozije napustili mjesto događaja.

Prema riječima gradonačelnika Štengla, uslijed eksplozije na kući je pričinjena značajna materijalna šteta. Oko ponoći vukovarskoga gradonačelnika i njegovu obitelj posjetio je vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer, koji je za Glas Amerike izjavio:"Smatram da to odudara od onih procesa koji smo svi skupa, zajedno s gradom Vukovarom provodili na ovom području i izražavam žaljenje što se ovakav incident desio i što netko tko očito ne želi dobro Vukovaru, ne želi dobro obitelji Štengl".

Šafer drži kako će ovaj događaj imati političke konotacije, bez obzira tko to učinio i s kojim razlogom učinio te kako svi na neki način trebaju spriječiti daljnje negativne događaje. Mjesto događaja, na kojemu još traje policijski očevid obišao je i nače lnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Marijan Tomorad.

--

XS
SM
MD
LG