Linkovi

Predsjednik Bush s kongresnim čelnicima o Iraku (4/9/02) - 2002-09-04


Predsjednik Bush će danas o Iraku razgovarati s kongresnim čelnicima. Sastanku u Bijeloj kući prisustvovat će čelnici i demokrata i republikanaca iz oba doma Kongresa.

Predsjednik je obećao da će se savjetovati s Kongresom o Iraku, a glasnogovornik Bijele kuće Ari Fleischer kaže da je ovaj sastanak jedan korak u tom procesu. Među kongresnim čelnicima, pozvanim na sastanak, su predsjednik Zastupničkog doma Dennis Hastert i vođa senatske većine Tom Daschle, a svoj su dolazak najavili i predsjedatelji i najviše rangirani oporbeni članovi ključnih odbora koji se bave obrambenim i vanjskopolitičkim pitanjima.

Očekuje se da će biti razmotrena situacija s Irakom, kao i razne opcije razrješavanja problema s Bagdadom. Predsjednik Bush je rekao da želja Iraka da razvije i nabavi oružja masovnog uništavanja predstavlja opasnost po Ameriku i po čitav svijet. Njegovi pomoćnici naglašavaju da on još nije odlučio hoće li koristiti silu, ali kritičari iz Kongresa pozivaju Bijelu kuću da pripremi i zakonodavce i javnost na mogućnost vojne akcije.

XS
SM
MD
LG