Linkovi

Predsjednik Bush još nije donio nikakvu odluku o Saddamu Husseinu (28/8/02) - 2002-08-28


Predsjednik Bush se sastao s veleposlanikom Saudijske Arabije kako bi se razmotrili planovi za srednjoistočni mirovni proces te moguća vojna akcija protiv Iraka. Bijela kuća je ponovno naglasila da predsjednik Bush nije donio nikakvu odluku o napadu na Saddama Husseina. Predsjednik je obećao da će se, u slučaju takve odluke, savjetovati s Rijadom.

Predsjednik Bush i saudijski princ Bandar održali su jednosatni sastanak na predsjednikom ranču u Teksasu. Glasnogovornik Bijele kuće Ari Fleischer je izjavio da se razgovaralo i o načinima smanjivanja izraelsko-palestinskog nasilja.

"Oni su razmatrali niz pitanja uključujući izglede za ojačavanje mira na Srednjem Istoku. Razgovaralo se i o ratu protiv terorizma i suradnji Saudijske Arabije u tom ratu."

Što se tiče Iraka, gospodin Fleischer je prenio predsjednikove riječi da još nije donio nikakvu odluku o napadu na režim Saddama Husseina i da bi svijet bio bolji bez njega. Saudijska Arabija se protivi bilo kakvoj američkoj akciji protiv Iraka te je priopćila da neće dopustiti da američki borbeni zrakoplovi koriste saudijski teritorij za napade na Irak.

XS
SM
MD
LG