Linkovi

Nakon vijesti o istrazi u AOL-u, cijene dionica u padu (23/8/02) - 2002-08-23


Na američkoj burzi, cijene dionica su u prijepodnevnim satima poslovanja pale nakon što je objavljeno da savezni organi namjeravaju pobliže prekontrolirati računovodstvenu praksu medijskog diva AOL Time Warner. Kako javlja Reuters, Ministarstvo pravosuđa i Savezna komisija za vrijednosnice i burzovno poslovanje želi istražiti mogućnost nepropisnog "insider" trgovanja dionicama, kao i krivim financijskim iskazima u internetskom dijelu ove kompanije, America Online.

******

Američki zračni prijevoznik Delta Airlines najavljuje da će se udružiti s dvije konkurentske kompanije, Continental i Northwest Airlines. Radi se o marketiškoj kampanji kojoj je cilj preduhitriti konkurente koji se također odlučuju na zajedničke nastupe, prvenstveno United Airlines i US Air, koji su potpisali sličan sporazum. Tri će kompanije dijeliti svoje mrežne kapacitete kako bi bolje pokrile domaće linije na području Juga, Istoka i Srednjeg Zapada. No, za sada, ne planiraju spajanje svojih pogona i dalje će si snažno međusobno konkurirati.

******

Cijene sirove nafte danas su u Londonu lagano opale uoči dugog prazničkog vikenda, zbog kojeg će londonska burza biti zatvorena u ponedjeljak. Barelu nafte iz Sjevernog mora cijena je pala za 13 centi, na 26 dolara i 89 centi. Analitičari kažu da si naftaši mogu priuštiti pad cijena nakon velikih profita koje su ostvarili posljednjih tjedana.

XS
SM
MD
LG