Linkovi

Može li Clinton biti TV voditelj? (22/8/02) - 2002-08-22


"Washington Post" dosta prostora poklanja priopćenju kanadskog premijera Jeana Chretiena da se 2004-te godine neće kandidrati za mjesto premijera, koje drži već tri uzastopna mandata. Gospodin Chretien je državni čelnik s najdužim stažom u zapadnom svijetu, jer se na čelu kanadske vlade nalazi još od 1993. godine.

Na ovakvu odluku najviše je utjecalo rivalstvo kanadskog premijera i ministra financija Paula Martina, koji otvoreno postavlja pitanje može li Jean Chretien ostati stranački čelnik, a spominje i njegovo dugo ostajanje na vlasti. Svjestan da njegov rejting polako opada te svjestan činjenice da ima vrlo neugodnog rivala unutar Liberalne stranke, gospodin Chretien je najavio svoje povlačenje. Mnogi analitičari smatraju to vrlo mudrim potezom!

Najtiražniji američki dnevni list "USA TODAY" piše o bivšem predsjedniku Clintonu pitajući se – može li Bill Clinton zaista biti TV voditelj? Navodno je tv mreža CBS imala kontakte s Clintonovim savjetnicima. Smatra se da bivši predsjednik ima interes raditi emisiju o svjetskim političkim zbivanjima, obrazovanju i socijalnim pitanjima. Plaća – 30 milijuna dolara za dvogodišnji ugovor!

"USA TODAY" objavljuje i priču o uhićenju jedne žene u Ohio-u koja je dopustila da njezino troje dječice dobije teške opekotine od sunčevih zraka, odnosno da, kako su svjedoci izjavili…dječica izgledaju kao da ih je netko umočio u crvenu boju.

Riječ je o jednoj dvogodišnjoj djevojčici i desetomjesečnim dječacima-blizancima koje je njihova majka cijeli dan vodila po sajmu na otvorenom, ne vodeći uopće računa o jakom i opasnom suncu. Ukoliko bude proglašena krivom po sve tri optuženice 31-godišnja Eve Hibbits mogla bi biti osudjena na kaznu od 15 godina zatvora!

XS
SM
MD
LG