Linkovi

Premijer Račan posjetio područje uz Dunav (20/8/02) - 2002-08-20


Nakon što je posjetio selo Batinu u sjevernom dijelu toka Dunava kroz Hrvatsku, predsjednik Vlade Ivica Račan je helikopterom obišao i područje uz Dunav, od Vukovara do Iloka.

Vodostaj Dunava kod Vukovara raste svakog sata za oko 1.5 cm, u večernjim je satima već dosegao 55 cm, međutim, predsjednik je hrvatske Vlade Ivica Račan u Vukovaru dao optimističnu izjavu:

"Mislim da smo ovdje, u Slavoniji, na granici, na obali Dunava napravili sve što je trebalo da izbjegnemo ono što smo gledali prošlih dana da se desilo Njemačkoj, Češkoj, dakle zemljama uzvodno na Dunavu od nas. Nakon što ova opasnost mine vidjet ćemo što treba učiniti za još jedan dobar pregled nasipa za nove eventualnosti ove vrste. Odlazim za Zagreb zadovoljan onim što sam vidio, osobito raspoloženjem ljudi i osjećajem sigurnosti, za razliku od, spomenuo sam već, zemalja koje su stradale u poplavi. Još jedanput ističem zajednički napor civilnih vlasti, odnosno lokalnih vlasti sa hrvatskom vojskom i policijom. To je dobar primjer kako u uvjetima nevolje treba zajedno raditi. To je nešto što bi mogla biti zajednička dobra poruka svima nama".

XS
SM
MD
LG