Linkovi

Bush: Odluka o Iraku - na temelju američkih interesa i obavještajnih podataka (17/8/02) - 2002-08-17


Predsjednik Bush izjavio je da će svoju odluku o tome kako svrgnuti iračkog predsjednika Sadama Huseina temeljiti na obavještajnim izvještajima i potrebama zaštite Sjedinjenih Država.

Obraćajući se novinarima u blizini svog ranča u Crawfordu u Teksasu, predsjednik Bush je kazao da pozorno prati debatu o mogućoj vojnoj akciji protiv Iraka. Iako predsjednik ističe da je dobro da ljudi izražavaju svoja mišljenja, svoju će odluku o Iraku donijeti na temelju obavještajnih podataka i američkih interesa.

"Amerikanci moraju znati da ću donijeti odluku na temelju najnovijih obavještajnih podataka i potreba zaštite naše zemlje, te naših prijatelja i saveznika," rekao je.

Predsjednik je dodao da će se nastaviti konzultirati sa članovima američkog Kongresa i svjetskim čelnicima prije nego što donese konačnu odluku o tome kako svrgnuti Sadama Huseina. Prema brojnim novinskim izvješćima, administracija predsjednika Busha aktivno razmatra planove o ratu protiv Iraka. Međutim, ključni članovi predsjednikove Republikanske stranke nedavno su izrazili rezerve glede moguće vojne akcije protiv Iraka.

XS
SM
MD
LG