Linkovi

Profit tvrtke Dell za 11 posto veći nego prošle godine (16/8/029 - 2002-08-16


Cijene dionica na američkim burzama u prvim satima današnjeg poslovanja uglavnom su u padu, usprkos dobrog poslovnog izvješća kompanije Dell, drugog po veličini proizvođača kompjutera u svijetu. Dell je oglasio ne samo da je povratio profitabilnost, nego i da mu je profit u drugom tromjesečju ove godine za 11 posto veći nego lani, a isporuka novih kompjutera diljem svijeta porasla je za 18 posto.

Loša vijest iz sektora visoke tehnologije vezana je uz Intel, najvećeg proizvođača čipova, kojemu je brokerska tvrtka Morgan Stanley snizila procjenjenu vrijednost dionica sa 38 na 27 dolara. To će se sigurno odraziti i u današnjem trgovanju Intelovim dionicama.

Američko ministarstvo rada izvješćuje da su maloprodajne cijene u Sjedinjenim Državama tijekom srpnja porasle samo za desetinu jednog postotka, jednako kao i u lipnju. Mnogi analitičari tvrde da se time nanovo potvrđuje da je inflacija pod kontrolom. Doduše, prošli su mjesec značajno porasle cijene benzina i medicinske skrbi, ali su zato jako pojeftinili odjeća i avionske karte.

XS
SM
MD
LG