Linkovi

Predsjednik Bush sazvao gospodarski forum (13/8/02) - 2002-08-13


Predsjednik Bush domaćin je ekonomske konferencije koja se održava danas u gradu Wacou, u blizini njegovog ranča u Teksasu. Kako javlja Paula Wolfson, taj sastanak dio je tekuće kampanja Bijele kuće kojoj je cilj pokazati da predsjednik duboko brine za ekonomiju i njezin učinak na Amerikance.

Predsjednik i njegovi glavni savjetnici dobro znaju da ekonomija može igrati ključnu ulogu na kongresnim izborima u studenome. Stoga žele pokazati da predsjednik ima plan za poticanje gospodarskog rasta i ponovno vraćanje povjerenja Amerikanaca u ekonomiju koja je potkopana nizom poslovnih skandala.

Na skupu će sudjelovati privatni ulagači, vlasnici malih biznisa, ekonomisti, sindikalni dužnosnici te direktori nekoliko velikih kompanija. Dužnosnici administracije, uključujući predsjednika Busha i dopredsjednika Cheneya, poručit će da su temelji američkog gospodarstva snažni. Ukupno je pozvano 240 osoba, među njima i neki veliki donatori Republikanske stranke. No, glasnogovornik Bijele kuće Scott McClellan je ustvrdio da će na skupu u Wacou biti zastupljena različita mišljenja.

XS
SM
MD
LG