Linkovi

Preispitati sve opcije po pitanju Iraka (12/8/02) - 2002-08-12


Dok Bijela kuća pokušava donijeti odluku o tome hoće li Sjedinjene Države izvesti invaziju na Irak neki američki zakonodavci pozivaju na oprez.

Demokratski senator Carl Levin, predsjedatelj Odbora za oružane snage, izjavio je da Sjedinjene Države trebaju preispitati sve opcije i ne provocirati Sadama Huseina.

"Držim da on neće prvi izvesti napad oružjem za masovno uništavanje jer bi to značilo njegov kraj. Njemu je stalo da preživi, on nije bombaš-samoubojica."

No, republikanski sentor Fred Thompson zalaže se za invaziju Iraka odbacujući poziv tamošnje vlade inspektorima Ujedinjenih naroda za naoružanje.

"Nema niti jednog načina da učinkovito otkrijemo njegovo oružje niti da bilo što učinimo s onim što se tamo nalazi. Pored toga, to bi mu dalo još dvije-tri godine da učini ono što doista želi."

U međuvremenu, saudijski dužnosnici su ponovili da njihova vlada neće dopustiti korištenje saudijskog teritorija za bilo kakvu invaziju na Irak. Oni žele da Sjedinjene Države rješe mirnim putem prijepor s Irakom.

XS
SM
MD
LG