Linkovi

Košarkaši s Oak Hilla pobjedili Dalvin sa 71:66 (8/8/02) - 2002-08-08


U okviru posjeta američkog ratnog broda “Oak Hill” Splitu i Hrvatskoj, u trajanju od 6. do 9. kolovoza, danas je lokalna košarkaška momčad “Dalvin” odmjerila snage sa izabranom vrstom s “Oak Hilla”. Pobijedlili su gosti iz Amerike rezultatom 71:66.

USS “Oak Hill” dug je 186 metara, a sagrađen je 95. godine u brodogradilištu u New Orleansu. Namijenjen je za potporu napadnim iskrcavanjima snaga na kopno i to desantnim brodovima sa zračnim jastucima. Na “Oak Hillu” je više od 400 članova posade, te još 400 ukrcanih marinaca.

U živoj i dinamičnoj utakmici gosti iz Amerike bili su bolji. Brandon Shultz mornar je s Oak Hilla. “Svi nam žele pomoći i lijepo je. Ljudi su predivni. Što se tiče košarkaškog susreta između naše posade i lokalne momčadi to je jedna pozitivna stvar i dobro je da imamo zajednički kontakt. Posebno ovaj susret znači puno kao jedna vrsta odmora od naših aktivnosti u neprekidnoj borbi protiv terorizma”, kaže ovaj mornar iz Montane.

USS “Oak Hill” drugi je put u prijateljskom posjetu Splitu. Članovi njegove posade sa zanimanjem su se interesirali za život u Splitu i Hrvatskoj.

Dwine Christhansen mornarički je dočasnik iz San Antonija, u Teksasu. “Mislim da su važni ovakvi prijateljski sportski susreti, a posebno je interesantno upoznati ljude iz Splita i Hrvatske. Naročito bih istaknuo razmjenu iskustava s lokalnim stanovništvom primjerice u načinu života. Hrvatska ima darovite igrače u NBA, a moj favorit je Toni Kukoč”, reći će Dwine.

Miro Gašpar časnik je za šport u Hrvatskoj mornarici i trener “Dalvina”. "Susreti znače zbližavanje dvije vojske, posebno ovi sportski susreti u tom vojnom dijelu gdje sve vojske svijeta znatno ulažu u sport. To je isto tako jedan način uspoređivanja i nadmetanja u mirnodopsko vrijeme i mislim da je ovo najidealniji način za jedno dobro druženje, suradnju i uspoređivanje kvaliteta” - ističe trener domaće momčadi.

XS
SM
MD
LG