Linkovi

Bush: Pobjeda američkog gospodarstva (6/8/02) - 2002-08-06


Predsjednik Bush je potpisao zakon kojim dobiva šire ovlasti u pregovaranju o međunarodnim trgovinskim sporazumima. Kako izvješćuje Paula Wolfson, zahvaljujući novom zakonu, Kongres će ubuduće moći samo prihvaćati i odbacivati postignute sporazume, ali ih neće moći mijenjati.

Predsjednik se odlučno zalagao za usvajanje ovog zakonskog prijedloga u Kongresu. Kako je rekao, novi je zakon “pobjeda za američko gospodarstvo”. "Trgovina je važan izvor dobrih poslova za naše radnike i jačeg rasta za naše gospodarstvo. Trgovina je važan izvor prihoda za naše farmere i naše tvornice."

Prethodni propis o predsjedničkim trgovinskim ovlastima istekao je 1994., u doba administracije predsjednika Clintona, kada su zakonodavci blokirali njihovo produžavanje. Predsjednik Bush je obnavljanje ovih ovlasti učinio jednim od svojih glavnih zakonodavnih prioriteta.

Nakon što je potpisao novi zakon, gospodin Bush je rekao da će svoje nove ovlasti koristiti da bi potaknuo gospodarske reforme diljem svijeta:

"Amerika je predana izgradnji svijeta koji trguje u slobodi i raste u blagostanju. Danas smo dobili sredstva za ostvarenje te vizije."

Nakon potpisivanja novog zakona, predsjednik je otputovao iz Bijele kuće na duži odmor na svojem ranču u Teksasu.(ž

XS
SM
MD
LG