Linkovi

Predsjednik Bush odlazi na godišnji odmor (3/8/02) - 2002-08-03


Predsjednik Bush provest će sljedećih mjeseca dana izvan Washingtona u odmoru, putovanjima i radu. U glavni grad će se vratiti samo na jedan dan – da bi potpisao zakon o trgovinskim ovlastima i prošao redoviti godišnji liječnički pregled.

Prije nego što je ušao u helikopter na tratini pred Bijelom kućom, gospodin Bush je Kongresu zahvalio na usvajanju zakonskih prijedloga o dodatnim izdvajanjima za rat protiv terorizma, te o proširenju predsjednikovih ovlasti u pregovaranju o trgovinskim sporazumima. Predsjednik namjerava ovaj potonji zakon potpisati sljedećeg tjedna, nakon vikenda koji će provesti u kući svojih roditelja u Maineu. Pred odlazak iz Bijele kuće, predsjednik je istaknuo da će njegove nove ovlasti u promicanju trgovine pomoći u jačanju izvoza i otvaranju novih radnih mjesta. Također je naglasio da najnovije statistike pokazuju da se stopa neuposlenosti u lipnju nije mijenjala, odnosno, da je ostala na razini od 5,9 posto.

"Pred nama je mnogo posla. Moramo pomoći mnogima da nađu posao. Novi zakon o trgovini u tome će mnogo pomoći," rekao je.

Nakon potpisivanja novog zakona u utorak, predsjednik će otići na svoj ranč u Teksasu, gdje će provesti ostatak mjeseca. Predsjednikovi suradnici ne slažu se s primjedbama da predsjednik odlazi na predugi godišnji odmor. Kako kažu, i tijekom odmora će redovito pratiti pitanja vezana uz nacionalnu sigurnost i obavljati dio svojih predsjedničkih dužnosti.

XS
SM
MD
LG