Linkovi

Administracija  predsjednika Busha provodi kampanju protiv korporativne korupcije (25/7/02) - 2002-07-25


Predsjednik Bush je izjavio kako njegova administracija provodi kampanju protiv korporativne korupcije, izjavivši da će oni koji prekrše zakon za to i platiti cijenu. Predsjednik ovo izjavio kako se Kongres približava glasovanju o zakonskim mjerama koje bi povećale kazne za malverzacije u poslovanju.

Nakon tjedana loših vijesti na planu biznisa, jučer je Bijela kuća konačno imala dobar dan. Cijene dionica su porasle, Kongres je učinio korak naprijed glede zakonske mjere o korporativnim prevarama, a tri bivša rukovodioca korporacija uhićena su u New Yorku i optužena za zavjeru. Predsjednik Bush je izjavio da uhićenje osnivača bankrotirane kablovske kompanije Adelphia Communications i njegova dva sina pokazuje kako je njegova adminsitracija ozbiljna u bitci s poslovnim malverzacijama. "Ova vlada će provesti istragu, uhititi i kazneno goniti direktore korporacija koji prekrše zakon, a danas je Ministarstvo pravosuđa poduzelo akciju.

Predsjednik je ovo izjavio na kraju sastanka s demokratskim zastupnicima u kongresu. Zatražio je od njih da ostave stranačku pripadnost po strani i brzo provedu kroz kongresnu proceduru zakonske mjere koje se odnose na korporativne prevare, domovinsku sigurnost i trgovinska pitanja.

XS
SM
MD
LG