Linkovi

Cheney teret republikancima? (20/7/02) - 2002-07-20


“Hoće li dopredsjednik Cheney uskoro postati bremen Republikanskoj stranci?” – pitanje je koje jutros postavlja “Washington Post”. Mediji, naime, sve više pišu o istrazi pokrenutoj protiv kompanije Halliburton, na čijem se čelu donedavno nalazio upravo gospodin Cheney. Halliburton je optužen da je 1998, dok mu je gospodin Cheney bio glavni direktor, usvojio prilično upitne računovodstvene metode, koje su mu pomogle da prikaže profite većima nego što su doista bili. Demokrati postaju sve glasniji u svojim kritikama na račun ovoga slučaja, a republikanci i Bijela kuća imaju, u doba financijskih skandala i burzovnih potresa, još jedan razlog za zabrinutost – piše “Washington Post”.

O problemima u republikanskim redovima piše i “New York Times”. Kako javlja ovaj dnevnik, među republikancima na Capitol Hillu ovih dana lako popušta stranačka stega. S obzirom da se bliže kongresni izbori, a Bijela kuća ima pune ruke posla s gospodarstvom i problemima u poslovnom sektoru, republikanski zakonodavci strahuju da im u utrci za reizbor predsjednikova osobna popularnost neće biti dovoljna za pobjedu.

Vraćamo se ponovno “Washington Postu” koji jutros javlja da, unatoč negativnim burzovnim kretanjima, Amerikanci ne odustaju tako lako od shoppinga. Istraživanja pokazuju da potrošači ne prestaju trošiti, ne zato jer ih ne brinu loše gospodarske vijesti, nego zato jer ne očekuju da će doći do prave recesije. Stručnjaci imaju i objašnjenje za ovu pojavu – potrošači rijetko smanjuju svoju potrošnju, osim ako ne strahuju da bi mogli ostati bez posla – piše washingtonski dnevnik.

XS
SM
MD
LG