Linkovi

Cadillac Grand Prix (18/7/02) - 2002-07-18


Po prvi put u u 80 godina u Washingtonu će se održati jedna profesionalna automobilistička utrka. Od 19. do 21. srpnja stanovnici glavnog američkog grada moći će vidjeti Cadillac Grand Prix!

Središnji događaj ove sportske manifestacije bit će Le Mans serija, odnosno utrka koja će se voziti oko stadiona u krugu koji ima opseg dva kilometra i 300 metara.

Organizatori ove utrke i gradska uprava rade na pripremi ovog sportskog dogadjaja već mjesecima. Stavljena je nova asfaltna podloga, postavljene su betonske barijere, zaštitna ograda te glavna tribina za tisuće gledatelja.

Nedjeljni Grand Prix nudi četiri različite klase brzih i skupih prototipova automobila koje predvodi ekipa njemačkog Audija, pobjednika posljednje tri utrke Le Mans u Francuskoj.

Audijev izazivač je američki Cadillac i ekipa Panoz.

Manji prototipovi natjecat će se unutar svoje klase, a moći će se vidjeti i čuveni modeli kao što su Porsche ili Corvette. U subotu se treba održati Trans-Am utrka, zatim Mazda Race te razne brzinske utrke na kratkim stazama, a kao dodatak Robbie Knievel će izvesti jedan od svojih čuvenih i nevjerojatno opasnih skokova s motorkotačem.

Ova automobilistička priredba trebala bi postati tradicija, tako se barem gradska uprava nada, a organizator i grad potpisali su desetogodišnji ugovor.

XS
SM
MD
LG