Linkovi

Eksplozija u podzemnoj garaži u stambenoj četvrti Washingtona (13/2/02) - 2002-07-12


Ispod automobila parkiranog u podzemnoj garaži u jednoj stambenoj četvrti Washingtona jučer je poslijepodne eksplodirala bomba kućne izrade. Jedna je osoba teško ranjena.

Šef washingtonske policije Charles Ramsey izjavio je da je motiv za podmetanje bombe nepoznat. Dodao je da ne postoje znaci da se radilo o terorističkom djelu.

Incident istražuje Savezni istražni ured, a na mjestu zločina nalaze se i policijske te vatrogasne snage, kao i ekipe za dekontaminaciju.

Policija je nakon eksplozije evakuirala sve zgrade u opsegu dva ulična bloka. Garaža u kojoj se dogodila eksplozija nalazila se ispod jednog popularnog restorana, a u blizini su bile i mnoge obiteljske kuće.

Svjedoci tvrde da su vidjeli kako iz garaže istrčava jedna osoba, izgorene odjeće. Žrtva eksplozije, 21-godišnji muškarac, odvezen je u bolnicu. Njegovo se zdravstveno stanje smatra ozbiljnim.

Za sada nije poznato je li bomba kućne izrade eksplodirala kada je vozač upalio motor, odnosno je li u eksploziji ranjeni muškarac bio slučajni prolaznik.

XS
SM
MD
LG