Linkovi

Niz korporacijskih skandala nanosi štetu predsjedniku Bushu (10/7/02) - 2002-07-10


Najtiražniji američki dnevni list, USA Today, javlja da je niz velikih skandala u američkom poslovnom sektoru potkopao povjerenje javnosti u sposobnost predsjednika Busha da rješi gospodarske probleme zemlje. Istraživanje koje su zajednički proveli USA Today, Gallup i CNN pokazuje da je u porastu broj Amerikanaca koji izražavaju zabrinutost za svoje financije, a sve više ih dvoji u poteze predsjednika Busha za popravljanje gospodarske situacije. U porastu je i broj Amerikanaca koji vjeruje da je američkom predsjedniku preči interes američkih kompanija od interesa običnih građana. Javnost je, naime, ravnomjerno podijeljena po tom pitanju dok ih je prije desetak dana većina držala da je predsjednik na strani naroda.

Christian Science Monitor obajvljuje novosti u vezi s jednom pomalo zaboravljenom istragom – prošlogodišnjom pojavom bedrenice u Sjedinjenim Državama. U protekla dva tjedna, javlja bostonski dnevnik, FBI je smanjio fokus svoje istrage na 30 znanstvenika u dva vojna laboratorija. No i nakon devet mjeseci od početka druge po veličini istrage u povijesti FBI-a, tijekom koje je intervjuirano pet tisuća osoba i izdano 1,700 subpoena, još se ne zna kada će i hoće li uopće netko biti uhićen, piše Christian Science Monitor.

Washington Post se osvrće na brojne zapreke i sigurosne barijere postavljene nakon terorističkih napada, a koje su nagrdile glavni grad Sjedinjenih Država. Povjerenstvo za urbano planiranje Washingtona stoga je pripremilo plan na 97 stranica kojim se želi dodatno poboljšati mjere sigurnosti u središtu grada te istodobno povelo računa o estetskoj slici grada. Vrijednost tog plana procjenjuje se na 800 milijuna dolara, a pitanje je i kako će reagirati građani, budući da plan predviđa uklanjanje više stotina uličnih parking mjesta.

XS
SM
MD
LG