Linkovi

All Star baseball utakmica završila nerješeno! (10/7/02) - 2002-07-10


Baseball privlači sve manje gledatelja, a igrači pripremaju štrajk. U takvoj je atmosferi odigrana All-Star utakmica koja je kod mnogih budila nadu da bi mogla vratiti sjaj ovom sportu. Međutim, dogodilo se upravo suprotno - susret je okončan neriješenim rezultatom, što je tek drugi put u povijesti ove igre.

Ljudi su jednostavno rečeno – ogorčeni odlukom ligaškog povjerenika Buda Seliga da završi utakmicu bez pobjednika. U 73 godine odigravanja All-Star utakmica to je tek drugi takav slučaj. Prvi je put susret prekinut zbog jake kiše i to se zbilo1961.godine. Sinoć je utakmica okončana kod rezultata 7:7, nakon što su obje momčadi ostale bez bacača lopti – takozvanih “pitchera” - odnosno bez dovoljno igrača. No, navijači na stadionu u Milwaukeeu, njih preko 40 tisuća, tražili su da se i dalje igra dok se ne dobije podbjednik.

Njihove molbe, kao i želje milijuna TV gledatelja nije uvažio prvi čovjek lige Bud Selig koji je rekao: "Treneri su koristili sve igrače zato što su željeli da svaki igrač zaigra na All-Star utakmici!…No, nitko nije računao na to da bi utakmica mogla biti završena neriješenim rezultatom. Pravila su jasna i utakmica je morala biti prekinuta jer su momčadi ostale bez pitchera i drugih igrača!

Zalud molbe, zalud zvižduci i povici da se nastavi, jer je riječ o revijalnoj utakmici…Ništa nije pomoglo. Gospodin Selig nije popustio i vjerojatno je time napravio veliku štetu ligi i sportskoj organizaciji na čijem je čelu! Čak nije izabran ni MVP, odnosno najbolji igrač All-Star utakmice.

Zato smo dobili temu broj jedan u svim američkim uredima, u metroima i na ulicama, jer baseball je nešto o čemu cijela Amerika voli pričati!

XS
SM
MD
LG