Linkovi

FBI: Ne postoje indicije da je napad na aerodromu u Los Angelesu terorističko djelo (5/7/02) - 2002-07-05


Savezni istražni ured, FBI, priopćio je da je za jučerašnji oružani napad na ured izraelske zraloplovne kompanije ElAL, na aerodromu u Los Angelesu, odgovoran Hesham Mohamed Hadayet, koji se u Sjedinjene Države doselio 1992. godine iz Egipta.

FBI je priopćio da još uvijek nije poznato zbog čega je teško naoružani Hadayet počeo pucati po ljudima koji su bili u blizini šaltera izraelskog avio-prijevoznika.

U napadu su poginule tri osobe, dok ih je pet ranjeno.

Agent FBI-a Richard Garcia izjavio je da ne postoje indicije koje bi upućivale da je napad na štand ELAL-a teroristički čin. On je izjavio da je FBI pretražio stan i automobil Heshama Hadayeta.

Agent FBI-a je također rekao da naapdač nije bio na popisu za terorizam osumnjičenih osoba kojima raspolažu američke obavještajne službe i policija. Obitelj Heshama Hadayeta, koji ima status legalnog useljenika u Sjedinjene Države, nalazi se u posjetu rođacima u Kairu, gdje je lokalna policija ispitala njegova oca i suprugu.

Izraelska je vlada priopćila da ovaj napada smatra terorističkim činom, sve dok se ne pokaže da se to nije slučaj.

Glasnogovornik Bijele kuće Ari Fleischer izjavio je da u ovom trenutku ne postoje idicije da se radilo o djelu terorizma.

XS
SM
MD
LG