Linkovi

Tri osobe ubijene u pucnjavi u losangeleskoj zračnoj luci (5/7/02) - 2002-07-05


Tri osobe su ubijene, a najmanje dvije su ranjene u incidentu u međunarodnoj zračnoj luci u Los Angelesu kada je naoružani napadač otvorio vatru na pultu izraelskog zračnog prijevoznika, El Ala. Savezni istražni ured FBI je priopćio da nema naznaka da se radilo o terorističkom činu te da izgleda da je riječ o izoliranom incidentu. Kako javlja naš izvjestitelj Mike O Sullivan, među ubijenima je i neidentificirani napadač.

Jedan svjedok opisao je da je došlo do žestoke pucnjave zatim je uslijedila tišina, a potom je ponovno otvorena vatra nedaleko od El Alovog pulta u terminalnu za međunarodne letove. Policija je priopćila da je čuvar izraelskog avio-prijevoznika pogodio i ubio napadača. Očevici kažu da se čulo osam do deset pucnjeva. Vozila hitne pomoći prevezla su ranjene u bolnice dok su vlasti evakuirale tisuće putnika. Jedan od njih nam kaže:

"Svi su vrištali i bio sam iznenađen. U prvi trenutak pomislio sam da je riječ o vatrometu ili nečem sličnom no to su bili pucnjevi."

Agent FBI-a Richard Garcia kaže da prema dosadašnjim informacijama izgleda da je riječ o izoliranom incidentu no naglašava da ništa nije isključeno. Mjere sigurnosti u američkim zračnim lukama i na drugim javnim mjestima bile su pojačane za Dan neovisnosti zbog bojazni od mogućih terorističkih napada.

XS
SM
MD
LG