Linkovi

Porazni rezultati detektora metala u američkim zračnim lukama (1/7/02) - 2002-07-01


Detektori metala u 32 američke zračne luke nisu otkrili lažne pištolje, dinamit i bombe u gotovo 25 posto tajnih testova koje je provelo američko ministarstvo prometa prošlog mjeseca, izvještava današnji USA Today. U tri velike zračne luke detektori nisu registrirali potencijalno opasne predmete u gotovo 50 posto testova, a sličnu ocjenu zabilježila je međunarodna zračna luka u Los Angelesu. Jedan stručnjak za sigurnost u zračnom prometu rezignirano je primjetio da je “stopa pogreške od 41 posto jednostavno razočaravajuća”.

New York Times izvještava da će administracija predsjednika Busha ukinuti sredstva Agenciji za zaštitu okoliša namijenjena za čišćenje 33 zagađene lokacije u 18 saveznih država. Times pojašnjava da se američka vlada odlučila na taj korak zato što tom programu nedostaju još stotine milijuna dolara za njegovu punu realizaciju. Naime, regionalni uredi Agencije za zaštitu okoliša svojevremeno su tražili 450 milijuna dolara za sanaciju zemljišta no vlada je izdvojila svega 228 milijuna, piše New York Times.

Christian Science Monitor se osvrće na neobičnu činjenicu da je niz korporacijskih bankrota najteže pogodio male sredine, a ne velike gradove u Sjedinjenim Državama. Clinton, u saveznoj državi Mississippi, sa 23,347 tisuća stanovnika bio je sjedište Worldcoma, kompanije koja je krivo prikazala svoju zaradu za gotovo četiri milijarde dolara. Div kablovske televizije, Adelphia Sommunications, koji se nalazi u stečaju ima sjedište u Coudersportu u Pennsylvaniji koji ima 2,650 stanovnika. (at)

XS
SM
MD
LG