Linkovi

"Nacionalnovi" navodi o švercu cigareta u Crnoj Gori - točni (28/6/02) - 2002-06-28


Crnogorska komisija za aferu Nacional, formirana prošle godine radi ispitivanja točnosti navoda objavljenih više puta u zagrebačkom tjedniku Nacional o duhanskoj aferi i umiješanosti crnogorskih vlasti i samog predsjednika Mila Djukanovića u šverc cigaretama, došla je, kako se tvrdi- do nedvosmislenih dokaza i podataka da je u Crnu Goru tijekom proteklog desetljeća ušla ogromna količina cigareta koja je završila na sivom tržištu Crne Gore, okolnih država, ali i zemalja Europske Unije – rečeno je na završnoj sjednici Komisije za ispitivanje afere Nacional.

Takodjer, svi dokumenti, iskazi i izjave, do kojih je ova komisija došla govore da je najveći dio onoga što je objavljeno u zagrebačkom tjedniku Nacional o švercu o cigaretama preko Crne Gore – točan! Predsjednik komisije, Vuksan Simonović, očekuje da će o ovom izvješču raspravljati crnogorski parlament te da će, kako je istaknuo, državni tužitelj konačno početi raditi svoj posao!

Podgoričke novine "Dan" objavile su da se u Crnoj Gori nalazi 50 talijanskih inspektora i karabinjera koji istražuju šver cigareta, droge, kao i druge nelegalne poslove. Prema pisanju tog dnevnika talijanski su inspektori obišli crnogorske carine i luku Bar, a razgovarali su i s crnogorskim tužiteljem Božidarom Vukčevićem.

Dnevnik Dan ističe da crnogorske vlasti o ovim temama šute te da je boravak talijanskih karabinjera i inspektora omogućen ranijim dogovorom izmedju talijanskih i crnogorskih policijskih i istražnih organa. Podsjetimo, da je u Bariju, na talijanskoj obali, zbog šverca cigaretama pokrenut istražni postupak protiv predsjednika Crne Gore – Mila Djukanovića.

XS
SM
MD
LG