Linkovi

Slabi podrška Amerikanaca za rat protiv terorizma (25/6/02) - 2002-06-25


USA Today piše da slabi podrška Amerikanaca za rat protiv terorizma. Istraživanje koje su zajedno proveli taj list, CNN te Gallup pokazuje da 33 posto Amerikanaca vjeruje da Sjedinjene Države dobijaju rat što je najmanji postotak od terorističkih napada prošle godine. Unatoč tome, predsjednik Bush i dalje uživa veliku podršku javnosti – 73 posto.

Drugi po veličini američki avio-prijevoznik, United Airlines, zatražio je kreditno jamstvo od vlade u visini od milijardu i 800 milijuna – izvještava Los Angeles Times. Premda taj avio-prijevoznik ima na raspolaganju tri milijarde dolara u gotovini on dnevno gubi milijune dolara te se suočava s isplatom velikih dugova kasnije ove godine zbog čega gotovo da ne može dobiti kredite iz konvencionalnih izvora. Prošle godine United Airlines je prijavio gubitak od dvije milijarde i sto milijuna dolara što predstavlja rekord za nekog avio-prijevoznika.

I na kraju ovog pregleda pisanja američkog tiska Christian Science Monitor koji ističe da su tijekom 90-tih godina američki gradovi uhvatili korak s predgrađima u razvitku. Gradovi poput Chicaga, Miamia i Seattlea uspjeli su dobiti na bogatstvu, broju radnih mjesta i stanovništvu brže nego njihova predgrađa čime je preokrenut dugogodišnji trend. “Gradovi će i dalje napredovati ako budu živa mjesta za ljude koji žele tu odgajati svoju djecu i provesti u njima zrelije godine svog života”, piše Christian Science Monitor.

XS
SM
MD
LG