Linkovi

Senator Graham nije iznenađen izjavom da je bin Laden živ (23/6/02) - 2002-06-23


Glasnogovornik al-Qaide tvrdi da je Osama bin Laden živ i da se osjeća dobro te da al-Qaida priprema nove napade na Sjedinjene Države. Glavni stručnjak u američkom Kongresu za obavještajna pitanja - senator Bob Graham iz Floride - izjavio kako uopće nije iznenađen ovim priopćenjem.

Senator s Floride Bob Graham nalazi se na čelu senatskog Odbora za obavještajne djelatnosti. Izjavio je danas za televizijsku mrežu Fox kako već izvjesno vrijeme postoje indicije da je Osama bin Laden preživio napad na terorističke ciljeve u Afganistanu koji su predvodile Sjeidnjene Države. "Ne iznenađuje da smo čuli priopćenje o tome da je bin Laden živ. To je najbolja procjena američkih obavještajnih službi".

Senator Graham je izjavio da ga više brine činjenica da - kako se čini - al-Qaida provodi pregrupiranje i planira nove terorističke akcije. "Mislim da postoji povećana razina prijetnje, recimo, u usporedbi s razinom od prije trideset ili šezdeset dana".

Osoba identificirana kao glasnogovornik al-Qaide je Sulejman Abu Ghaith, a poruka se mogla čuti na neovisnoj arapskoj satelitskoj tv-postaji al-Jazeera. Tom je prilikom rekao kako će se ubrzo distribuirati poruka od Osame bin Ladena osobno. Abu Ghait je dodao kako su netočna izvješća o tome da je bin Laden ranjen ili poginuo, te da su njegov glavni pomoćnik Ayman al-Zawahiri i bivši talibanski čelnik mula Muhamed Omar također živi.

XS
SM
MD
LG