Linkovi

NYT: Amerikanci bdjeli gledajući nogomet (22/6/02) - 2002-06-22


Sa stranica jutrošnjeg izdanja New York Timesa saznajemo da se Amerikanci, čak i ako nisu ludi za nogometom, ipak bude rano i gledaju u mračno doba noći utakmice svoje reprezentacije.

Recimo, piše Times, u Columbusu, u saveznoj državi Ohio, više od 7 tisuća 500 ljudi zateklo se na stadionu Crew jučer, u pola osam ujutro, kako bi na ogromnim ekranima stadiona gledali utakmicu Amerikanaca protiv izabranika Njemačke. U skladu s doba dana, navijači su bodreći žustro do posljednje minute, ipak pili kavu i jeli krafne, umjesto piva i hot-doga koji su uobičajeno za druge utakmice.

U Dallasu, oko 450 navijača, - neki omotani u američke zastave -, u sedam sati ujutro je bubnjevima i zvečkama radilo buku i pjevalo na ulicama grada prije nego što su se smirili u raznim pubovima pred ekranima televizora. U Filadelfiji, vlasnik irskog puba Fado rekao je da se nikada ranije nije dogodilo da nogometni navijači stoje u redu, u 6 i 30, i čekaju da otvori pub. Nogometu u Americi predstoje neka nova vremena, proriče New York Times.

XS
SM
MD
LG