Linkovi

Pobjedom nad Meksikom od 2:0 SAD u četvrtfinale (17/6/02) - 2002-06-17


Američka nogomenta reprezentacija plasirala se u četvrt finale Svjetskog prvenstva pobjedom nad Meksikom od 2:0. Utakmicu u Južnoj Koreji je pratio Parke Brewer.

Nogometna reprezentacija Sjedinjenih Država nadmašila je skoro sva očekivanja ušavši u četvrtfinale Svjetskog nogometnog prvenstva. Tri nova igrača zaigrala su u prvoj postavi, a jedan od njih - John Wolf - imao je vrlo važnu asistenciju kod postizanja prvog gola u osmoj minuti igre, koji je postigao Brian McBride.

Dvadesetogodišnji vezni igrač London Donovan postigao je drugi zgoditgak za Amerikance u šezdeset i petoj minuti. Meksikanci su bili u posjedu lopte veći dio utakmice i stvorili su više prilika za gol, no dan je očigledno bio sklon Sjedinjenim Državama.

Trener američke rerezentacije Bruce Arena izjavio je da su funkcionirale promjene koje je učinio u sastavu svoje momčadi, kao i strategija koju je pripremio za Meksiko. "Mislim da su naši momci krasno proveli strategiju koju smo dogovorili. Igrali su dobro protiv odličnih Meksikanaca, ekipe koja je impresionirala sve na Svjetskom prvenstvu. Naravno da smo poneseni ovom pobjedom". S ovom pobjedom, američka nogometna reprezentacija osigurala si je mjesto u četvrtfinalu gdje se u petak susreće s reprezentacijom Njemačke.

XS
SM
MD
LG