Linkovi

Sjedinjene Države - Meksiko, susret starih nogometnih znanaca (16/6/02) - 2002-06-16


Američka nogometna reprezentacija s velikim je uzbuđenjem dočekala priliku da se, u drugom krugu svjetskog nogometnog prvenstva, ogleda protiv starog suparnika Meksika. Iz Seula, izvješćem se javio Parke Brewer.

Na početku Svjetskog prvenstva, teško je bilo zamisliti ovakav rasplet. Meksiko je u svojoj skupini osvojio prvo mjesto, ispred Italije. Sjedinjene su Države su u svojoj grupi – druge, iza Južne Koreje. Znači, stari suparnici iz regionalnih američkih natjecanja ponovno će se ogledati sutra ujutro.

Velika razlika u odnosu na većinu njihovih prethodnih susreta jest da se ova utakmica igra na neutralnom terenu, u Južnoj Koreji. Trener američke reprezentacije, Bruce Arena kaže da će time i atmosfera biti bolja nego inače: "Sjedinjene Države imaju veliku populaciju Amerikanaca meksičkog podrijetla. Zbog toga, gdjegod igrali, ili u Meksku ili kod nas, Meksiko je uvijek u prednosti - u smislu podrške navijača. Bez obzira igramo li u Meksiko Cityju ili u Sjedinjenim Državama, uvijek izgleda kao da igramo u Meksiku."

Meksiko u Južnoj Koreji zasigurno neće imati veću podršku publike od Amerikanaca. Ali, trener Bruce Arena kaže da čak i ako publika bude podijeljena pola-pola, to će još uvijek biti bolja podrška nego što je inače slučaj u međusobnim susretima ovih dviju ekipa.

XS
SM
MD
LG