Linkovi

Bush: Sigurnost SAD-a povećala se od 11. rujna (12/6/02) - 2002-06-12


Predsjednik Bush je zatražio od Amerikanaca da podrže njegov plan o osnivanju nove agencije savezne vlade koja bi bila zadužena za domovinsku sigurnost. Predsjednik Bush kaže da se američka sigurnost pojačala nakon terorističkih napada 11. rujna. Prema njegovim riječima CIA i FBI bliže surađuju u analiziranju terorističkih prijetnji. Predsjednik je rekao da želi konsolidirati ta postignuća osnivanjem nove agencije savezne vlade za domovinsku sigurnost.

"U Ministarstvu za domovinsku sigurnost dobit ćemo važne kapacitete u kojima će djelatnici analizirati sve što budemo vidjeli i čuli. Važno je to što će se sve odvijati na jednom mjestu tako da možemo dobiti jasniju sliku o onome što bi se moglo dogoditi Americi", kazao je predsjednik.

Gospodin Bush je pozvao glasače u Kansasu da podrže njegov zakonski prijedlog o osnivanju novog ministarstva kako bi on bio brzo usvojen u Kongresu. Ministarstvo za domovinsku sigurnost imalo bi 170 tisuća uposlenika koji trenutno rade u osam postojećih agencija i ministarstava, a bilo bi zaduženo za sigurnost granica, organiziranje brze reakcije na izvanredne situacije, analiziranje obavještajnih podataka, te zaštitu od kemijskog, biološkog i nuklearnog napada.

XS
SM
MD
LG