Linkovi

Odlučujući dan za Francuze (11/6/02) - 2002-06-11


Na Svjetskom nogometnom prvenstvu danas je dan odluke za aktualne prvake Francuze. Sve osim pobjede nad Danskom za “trikolore” znači porazni povratak kući nakon prvog kruga nadmetanja u kojem su bili proglašavani najvećim favoritom za titulu. Francuzi se nadaju nastupu svog ključnog igrača Zinedina Zidana koji se oporavio od ozljede no njegov izlazak na teren još uvijek nije izvjestan. U drugoj utakmici te skupine sastaju se Urugvaj i Senegal s tim da je ekipi iz Afrike dovoljan nerješen rezultat za nastavak natjecanja.

Danas se zaključuje natjecanje u skupini E gdje također postoji nekoliko kombinacija oko ekipa koje idu dalje. Njemačka je osigurala nastavak natjecanja s dvije pobjede. Kamerun bi s neriješenim rezultatom protiv Njemačke imao pet bodova, a toliko bi mogla imati i Republika Irska pobjedom nad Saudijskom Arabijom. U tom slučaju odlučivat će gol razlika.

I još jedna vijest vezana za Svjetsko nogometno prvenstvo koja dolazi iz Bosne i Hercegovine. Zapovjedništvo mirovnih snaga u toj zemlji upozorilo je da je lokalna policija u Mostaru nije odgovarajuće kontrolirala slavlje dvadesetak tisuća Hrvata koji su izašli na ulice proslavljajući pobjedu Hrvatske nad Italijom. Američki general John Sylvester je upozorio na niz incidenata u kojima su vandalizirana vozila SFOR-a, a jedan je vojnik lakše ranjen u fizičkom napadu. Američki general je upozorio građane da budu oprezni dodajući da će snage SFOR-a buduće sličnih incidente – ako ih bude – rješavati čvrsto i brzo. “Nasilne proslave nemaju mjesta u Bosni i Hercegovini, a otvaranje vatre u blizini naoružanih vojnika SFOR-a može biti veoma opasno”, priopćio je zapovjednik SFOR-a, američki general John Sylvester.

XS
SM
MD
LG