Linkovi

Izbornika Jozića brinu ozljede (10/6/02) - 2002-06-10


Nakon velike igre i velike pobjede nad Italijom, a pred utakmicu s Ekvadorom, hrvatskog izbornika Mirka Jozića najviše brinu ozljede igrača.

“Soldo je imao jedan udarac. Noga mu je počela udarati u živac. To je nešto neugodno i još ga i danas boli. U kojoj je fazi? Treba proći 48 sati da bi se moglo adekvatno konstatirati. Problem je i sa Nikijem Rapaićem koji je danas imao temperaturu. Bokšić je – vidjeli ste – u nekoliko navrata i udaran i guran i nije u svojoj natjecateljskoj spremi, jer je imao problema i prije. Nadam se da će i to s njime proći,” rekao je izbornik Jozić.

Svo vrijeme boravka hrvatske selekcije u Japanu traje tihi, a sada već i otvoreni sukob između izbornika Jozića i Nogometnog saveza s jedne, te hrvatskih novinara s druge strane.

“Ja sam rekao i ostat ću pri svojoj tezi da mislim da je cilj svih ovdje prisutnih novinara isti kao i naš, jer u dalekom smo svijetu, zajedno smo, dio smo iste zemlje, istog naroda i mislim da nas svaki uspjeh treba usrećiti, a svaki neuspjeh treba svesti pod neku zajedničku tugu. Vjerujem da je tako i sada. No, moram kazati da je od Austrije do ovdje mnogo toga izmišljano, mnogo toga pisano, mnogo su stvarane oni remeteći faktori u momčadi, gdje treba neutralizirati neke namjere – ne znam iz kojih su razloga. No, ako sam se ja pojavio pred vama i objasnio neke situacije i kategorički rekao da takvih nema u takvom obliku, niti u takvom kontekstu, onda mislim da tome treba vjerovati. Ako neki i dalje na isti način to tretiraju i pišu o tome, znači da mi ne vjeruju, pa zašto bih onda surađivao s takvim koji prave veću štetu, nego korist. Ako je to to! Ja sam to rekao ovako – ako je nekoga uhvatila žutica – a mislim na vašu profesiju, onda nemojmo širiti virozu na sve. a nemojmo nas trpati u tu žuticu, jer onda ovdje ništa napraviti nećemo niti mi, niti vi. To je jedno. A drugo – ni one stvari koje se dogode, a zaslužuju kritiku, niti se tko ljuti, niti se ima pravo ljutiti. Vaše je da ocijenite igru i rad, ali mislim da to treba raditi bez guranja u prvi plan, bez izmišljenih razgovora, bez uvreda. Ja i danas imam susrete s igračima, a i danas se pojavljuju izjave ovoga i onoga, a da nisu usta otvorili, niti su izbornika vidjeli,” rekao je izbornik Jozić.

Zanimljiv je i odnos bivšeg izbornika Blaževića i sadašnjeg Jozića. Vrlo je vidljivo da među njima ne vlada neka pretjerana ljubav, no Miroslav Blažević i Mirko Jozić zagrlili su se nakon utakmice s Italijom, a Jozić je predložio da razgovaraju nasamo, bez kamera i novinara.

XS
SM
MD
LG