Linkovi

Danas sastanak Bush - Sharon (10/6/02) - 2002-06-10


Nakon razgovora s egipatskim predsjednikom Hosnijem Mubarakom tijekom vikenda, predsjednik Bush sprema se za današnji sastanak s izraelskim premijerom Arielom Sharonom.

Predsjednik Bush je izjavio da želi pažljivo saslušati sve strane prije nego što će istupiti s novim prijedlozima za Srednji istok. Nakon razgovora s predsjednikom Bushom, egipatski predsjednik Mubarak izjavio je za američku televiziju da Sjedinjene Države moraju igrati ključnu ulogu u mirovnom procesu.

"Sjedinjene Države su od ključne važnosti za mirovni proces. Izraelci i Palestinci neće postići ništa, ukoliko budu prepušteni sami sebi."

Tijekom razgovora u Camp Davidu, egipatski je čelnik pozvao predsjednika Busha da definira raspored za političke razgovore koji bi doveli do uspostavljanja palestinske države. Predsjednik je to odbio, iako je kazao da bi želio što prije vidjeti napredak u mirovnom procesu. Izraelski premijer jučer je iznio svoje stavove u tekstu objavljenom u New York Timesu, u kojem je rekao da ozbiljni pregovori ne mogu započeti sve dok ne prestane nasilje.

XS
SM
MD
LG