Linkovi

Boban: Obnovljen nogometni ponos (9/6/02) - 2002-06-09


Nakon pobjede na Italijom hrvatski se nogometaši okreću utakmici s Ekvadorom, koja se igra u četvrtak. Za Glas Amerike o utakmici s Italijom, te onom što čeka hrvatsku ekipu, govori Zvonimir Boban, dugogodišnji kapetan hrvatske reprezentacije koji je danas u nogometnoj mirovini, ali i dalje prati igre svojih kolega. Neposredno nakon utakmice s Italijom, s gospodinom Bobanom je u Japanu razgovarao Ivica Puljić.

Ivica Puljić: Gospodine Boban, što reći nakon ovakve izvrsne utakmice?

Zvonimir Boban: Večeras je nevjerojatno lijepo biti Hrvat. To je prva stvar što mi pada na pamet. Drugo, dečki su igrali nevjerojatno kvalitetno svih devedeset minuta, potpuno suprotno nego u prvoj utamici. To je bilo zato što je taktika bila dobro složena. Uz to, vratili su nam i vjeru da se na ovom svjetskom prvenstvu može nešto napraviti. Vratili su nam nogomet - ono što je najbitnije od svega. To je bitno jer nam je nakon prve utakmice ponos bio na nuli. Baš taj nogometni hrvatski ponos bio je na nuli nakon utakmice s Meksikom.

Ivica Puljić: Kakva su vaša predviđanja u vezi sljedećih utakmica?

Zvonimir Boban: Ne znam, sve je otvoreno. Ovo što se dogodilo večeras je stvarno ludilo. To je najbitnije, uživajmo u ovoj pobjedi, kasnije ćemo razmišljati o onome što se može dogoditi dalje. Jer, sve je moguće. Moguće je da se ispadne, ali ako se to dogodi, bit će to nešto drugo. S ovom pobjedom nad Italijom, sve je dobilo jednu drugačiju težinu.

Ivica Puljić: Prije četiri godine u Francuskoj bili ste kapetan reprezentacije, danas ste u Japanu novinar i navijač. Jeste li ovih dana osjetili želju da zaigrate?

Zvonimir Boban: Nisam. Ja sam to presjekao odjednom i potpuno sam zadovoljan onim što jesam. Pogotovo kao navijač, posebno sam zadovoljan danas, kada smo pobijedili. Normalno je da je nekad frustrirajuće gledati utakmicu s tribuna i ne možeš ništa napraviti... Međutim, moram ponoviti, ono što su dečki napravili u utakmici s Italijom to je pravo čudo. Mi smo sposobni za to.

Ivica Puljić: Prokomentirajte očitu smjenu generacija u hrvatskom nogometu...

Zvonimir Boban: To je normalna stvar. Ja sam to na neki način nagovijestio, da će neki igrači početi napuštati reprezentaciju, da se uvode mlađi... Sigurno su danas Prosinečki, Šuker i Jarni, i svi ovi stariji, puno pomogli mladima da kvalitetnije uđu u utakmicu. To je podrška koja je puno pomogla. Ali to je nebitno, ovo je hrvatska reprezentacija, bili mladi ili stari, uvijek je naša.

XS
SM
MD
LG