Linkovi

Hrvatska pobjedila Italiju 2:1 (8/6/02) - 2002-06-08


Sve je počelo vrlo bučno što nije ni čudno jer je preko 40 tisuća gledatelja navijalo iz sveg glasa. Christian Vieri je šokirao Hrvatsku svojim zgoditkom, 1:0 za Italiju, a onda su hrvatski nogometaši Talijanima zadali kontra-šok, prvo Ivica Olić, a onda i Miki Rapajić u 77. minuti. Tako je susret i završen. Veliku pobjedu protiv Italije ističe i hrvatski izbornik Mirko Jozić.

“Mi smo protiv Meksika imali jednu blokadu kod igrača, neobjašnjivu. Znali smo da možemo biti drugačija momčad nego protiv Meksika. U utakmicu s Italijom ušli smo energično od prvog trenutka jer smo znali da sve ovisi o ovoj utakmici, da se moramo nadigravat, da moramo odgovorit muški na njihovu mušku igru koja je prepoznatljiva. Mislim da smo u tome uspjeli. Cijela momčad je odgovorila zadatku koji je bio postavljen i pokazala je čvrstoću karaktera. Gubiti s 1:0, a pobjediti 2:1 mogu samo momčadi koje imaju čvrstu unutarnju stabilnost”.

Njegov prethodnik Miroslav Blažević, koji je znao kritizirati izbornika Jozića bio je vrlo sretan. Ocjenjujući igrače nije zaboravio ni trenera.

“Bokšić 8.5, Rapajić 7.5, Olić 8, a ako smijem ocijeniti trenera 9.”

Talijanski selektor Giovanni Trapattoni smatra da na utakmici nisu postignuta samo tri zgoditka.

“To je bio dobar susret u kojem se mreža zatresla četiri puta, a mislim da smo oštećeni za jedan, ako ne i za dva gola”, rekao je talijanski izbornik no to mu neće puno pomoći i ulogu favorita koju ima Italija treba dokazati 13. lipnja protiv Meksika.

Zvone Boban je također bio u Ibarakiju. Kapetan hrvatske reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj ovako je komentirao pobjedu nad Italijom. “Mislim da je nevjerojatno lijepo danas biti Hrvat. Dečki su odigrali nevjerojatno svoh 90. minuta, suprotno od onoga u prvoj utakmici. Taktika je bila dobro postavljena. Drugo, vratili su nam vjeru da se može napraviti velika stvar na ovom svjetskom prvenstvu”.

I za kraj riječi izbornika Mirka Jozića. “Ova je utakmica za nas prolazna vrijednost ako ne postignemo uspjeh protiv Ekvadora.” Sve ćemo znati navečer 13. lipnja nakon utakmice Hrvatska – Ekvador koja se igra u Yokohami.

XS
SM
MD
LG