Linkovi

"Potučeni do nogu i osramoćeni" - reakcije na utakmicu Hrvatska-Meksiko (3/6/02) - 2002-06-03


Reakcije na poraz hrvatske reprezentacije, u prvoj utakmici na Svjetskom nogometnom prvenstvu, sežu od “katastrofa” pa do “možda se može još nešto učiniti”. Uglavnom, u hrvatskom taboru nitko nije očekivao ovakav rezultat.

I od nas novinara, svi smo bili zatečeni onim što se događalo na terenu. Ima razmišljanja da trener Mirko Jozić nije postavio dobru igru, pa do toga da se momci možda nisu dovoljno trudili. Sutra će biti tiskovna konferencija vodstva hrvatske selekcije, pa ćemo čuti nešto više...

Bivši izbornik hrvatske reprezentacije, Miroslav Blažević, izjavio je za Glas Amerike da se radi o “sportskoj katastrofi", te da se "igralo kukavički.”

Novinar i publicist Pero Zlatar za Glas Amerike prokomentirao je utakmicu Hrvatska-Meksiko ovim riječima: “To smo svi sada kao pokisla vojska, potučeni do nogu i osramoćeni. Nije tragedija izgubiti, tragedija je izgubiti na ovakav način. Ako ste recimo gledali utakmicu Brazil i Turska, Turci su izgubili ali se oni nemaju čega sramiti – igrali su pošteno i hrabro..."

"A što smo mi činili?" upitao se Pero Zlatar i nastavio: "na gol Meksika uputili smo svega četiri izravna udarca! To nas je sve toliko porazilo, najgore je poslije poraza. Ne samo da je falilo borbenosti, ali igra je bila postavljena tako da se igralo samo s jednim napadačem, a obrana je nalikovala, kako sam je ja nazvao u svom članku, Berlinskom zidu. Kao da je bilo najvažnije da obrana izdrži, a ostalo kako da je – ako neka frljoka u navalu dođe, pa ako netko postigne gol, dobro je učinio, jedan nula puna šaka brade. A sada vidimo da nam je nedostalo i osam Budinih ruku, da bi smo se veselili i nerješenom rezultatu."

XS
SM
MD
LG