Linkovi

Podijeljene nagrade Tony za najbolja kazališna ostvarenja (3/6/02) - 2002-06-03


U New Yorku su sinoć podijeljene nagrade Tony, koje se dodjeljuju za najbolja ostvarenja na kazališnoj sceni. Najviše nagrada odnijela su dva vrlo različita mjuzikla.

“Thoroughly Modern Millie – Moderna Millie” – priča o ambicioznoj djevojci iz Kansasa, koja traga za uspjehom u New Yorku početkom 20-tog stoljeća – nagrađen je s ukupno šest Tonyja, između ostaloga, za najbolji mjuzikl, koreografiju, kostimografiju i orkestraciju.

S druge strane, “Urinetown” – satira o gradu u kojem svatko mora plaćati za korištenje nužnika – dobio je nagrade za najbolju režiju mjuzikla, najbolju knjigu i glazbu mjuzikla. Komična drama “The Goat – Koza” Edwarda Albeeja o nepredvidljivoj prirodi ljubavi proglašena je najboljom predstavom godine. Bez velikog hita kao što su bili prošlogodišnji “Producenti”, koji su odnijeli rekordnih 12 Tonija, ovogodišnja utrka za prestižne nagrade bila je nešto uravnoteženija.

Tijekom sezone, Broadway je imao manje posjetitelja nego inače zbog napada od 11. rujna, no sinoć je to zaboravljeno na raskošnoj svečanosti u Radio City Hallu. Podsjetimo, Tonyje od 1947. dodjeljuje organizacija American Theatre Wing, a ove su godine dodijeljeni u ukupno 22 kategorije.

XS
SM
MD
LG