Linkovi

Blažević: Treba promjeniti način igre (4/6/02) - 2002-06-03


Poraz hrvatske reprezentacije od Meksika za Glas Amerike komentira Miroslav Ćiro Blažević:

Blažević: “Riječ katastrofa često upotrebljavamo u športu, ali kada je već upotrebljavamo onda doista možemo reći da je to bila sportska katastrofa. Hrvatska nije bila vjerna svojoj tradiciji. Hrvatska reprezentacija danas je odigrala jednu kukavičku igru. Ona je to nagovjestila već u samom početku stavivši samo jednog igrača u špicu napada što u svojoj tradiciji Hrvatska nije i niti ni smjela činiti. Mi smo predodređeni po svom mentalitetu, svojim sklonostima na napadačku igru i vidjelo se nakon što ostali s deset igrača da mi imamo potencijal. Da ima još Rapaića na klupi, koji je unio svježinu i ostaje nam za utjehu da smo napravili pogreške jer bi bilo tragično da kažemo da mi nemamo kapacitet. I s tim se ne slažem. U prilog ovoj mojoj tvrdnji ide i činjenica kako smo s deset igrača, u drugom poluvremenu, išli u igru koja nam je sklona, pokazali smo da smo s deset igrača mogli izjednačiti pa čak i pobjediti. Sada treba pobjediti Italiju, ili barem odigrati neriješeno, te pobjediti Ekvador i mi smo opet unutra, ako Bog da.”

Je li to ostvarivo?

Blažević: “Da. Treba u to vjerovat, ali sve treba postaviti drugačije. Jedan Vlaović je na klupi, Vugrinec, Olić…To su napadači kakve malo tko ima na svijetu oni moraju sada vaditi vruće kestenje.”

Koga staviti na klupu?

Blažević: “Igrači koji su za ovu utakmicu bili neuporedivo svrsishodniji nisu igrali”.

Zanimljivo je da je izbornik Jozić zamjenio trojicu kapetana.

Blažević: “Ne bih ja sada kritizirao Jozića. Njemu sada treba pomoći, ali kako ga uvjeriti kad je to protiv njegovog duha. On nije prilagodio svoju doktrinu mentalitetu i afinitetu svojih igrača. A ja sam ga javno upozoravao na neophodnost tog čina, ali on ne može protiv sebe”.

To su bile riječi bivšeg selektora Miroslava Blaževića. Za sutra je predviđena konferencija za novinare izbornika Mirka Jozića.

XS
SM
MD
LG