Linkovi

Jozić: Naša prednost - stil igre koji nikome ne odgovara (3/6/02) - 2002-06-02


Do utakmice Hrvatska-Meksiko ostalo je manje od 12 sati. O tome što čeka najbolje hrvatske nogometaše, govorio je izbornik Mirko Jozić.

“Utakmica je, u rezultatskom smislu, visoki rizik. Onaj koji pobijedi taj zasigurno ima velike šanse da prvi krug završi uspješno. Poraženom će biti sve teže – nema izbora nego dobiti jednog od dva preostala protivnika, a jedan od njih je zasigurno najjači – Italija."

"Mislim da je naša prednost u tome što postoji konstanta – to je naš profil igre, koji nikome ne odgovara, posebno naša zadnja i srednja linija. Očekujem da ćemo ponoviti vrijednosti iz proteklih utakmica - da ćemo u napadu biti u stanju napraviti pometnju, iskoristiti neku od prigoda."

"Mislim da naši igrači imaju jače međunarodnog iskustvo od svojih protivnika iz Meksika, to bi u ovakvoj utakmici trebala biti značajna prednost. Međutim, i igrači Meksika imaju prednost pred nama – oni su već dva mjeseca zajedno. Stalno igraju zajedno, od prvenstva Južne Amerike. Međutim, prednosti su prednosti na papiru. Na igralištu, prava je prednost kvalitet igre, i ja se nadam da ćemo tu biti bolji."

XS
SM
MD
LG