Linkovi

USA Today: Indijsko-pakistanska napetost odražava se na borbu protiv terorizma (30/5/02) - 2002-05-30


Listajući jutrošnje novine, vidimo da je najviše pažnje privukla objavljena reorganizacija Saveznog istražnog ureda – F.B.I.-ja, dok je od vanjsko-političkih tema i dalje tema broj jedan – rastuća napetost izmedju Indije i Pakistana.

Najtiražniji list USA Today navodi da je zbog opasnosti od izbijanja rata izmedju dvije nuklearne sile, Pentagon bio prisiljen gotovo potpuno obustaviti potragu za al-Qaidinim čelnicima na području zapadnog Pakistana. Umjesto toga, vojska se usredotočila na pripreme za eventualnu evakuaciju oko 1100 američkih vojnika iz obje zemlje – tisuću iz Pakistana i sto iz Indije. … A što se tiče sudjelovanja Pakistana u potrazi za al-Qaidinim čelnicima, predstavnik Pentagona je izjavio da je zabrinjavajuće to što Pakistanci gotovo ništa ne rade na tom planu – piše današnji USA Today.

Iz Washington Posta izdvajamo jednu lokalnu temu: Svako četvrto kućanstvo u širem području glavnog grada Sjedinjenih Država zaradjuje 100 tisuća dolara godišnje. Najnoviji statistički podaci otkrivaju, medjutim, i to da je usporedo s rastom broja bogatijih obitelji u porastu i broj siromašnih. Broj obitelji u Washingtonu čiji godišnji prihod iznosi 100 tisuća dolara u zadnjih je 10 godina porastao za 40 posto – bilježi glavni washingtonski list.

XS
SM
MD
LG