Linkovi

NYT: Slatka glazba na suncu Hrvatske (27/5/02) - 2002-05-27


“New York Times” popratio je dolazak predsjednika Busha u Francusku riječima: “Predsjednika su u Parizu dočekale barikade, koje su trebale odvratiti masovne prosvjede poput onih koji su pratili njegov posjet Berlinu. Iako nisu bile potrebne, barikade su naglasile neobičnu crtu njegovog puta – najtopliji je doček doživio u Rusiji, a najhladniji u glavnim gradovima europskih saveznika.”

“Washington Post” između ostaloga piše i o jučerašnjem mimohodu motora “Rolling Thunder”. Ove godine je, prema riječima organizatora, u mimohodu sudjelovalo rekordnih 300 do 350 tisuća motorista, koji su svoje Harley Davidsone okitili američkim zastavama. Mimohod i druge manifestacije povodom Dana sjećanja pratile su izuzetne mjere sigurnosti, a u gradu, u koji se slio velik broj turista, vladale su neopisive prometne gužve.

I za kraj vraćamo se još jednom “New York Timesu”, točnije njegovom nedjeljnom turističkom dodatku, koji ovaj tjedan uključuje opsežan članak naslovljen “Slatka glazba na suncu Hrvatske”. Radi se o opisu jednog ljetovanja na Hvaru – očito vrlo ugodnog - upotpunjenim onim što američkim turistima najviše treba – informacijama o prometnim vezama, smještaju i kulturnim znamenitostima.

XS
SM
MD
LG