Linkovi

Arafat - prepreka ili poticaj mirovnom procesu? (26/5/02) - 2002-05-26


"Debata o sudbini Jasera Arafata blokirala je američku politiku prema Srednjem istoku” – javlja “New York Times”. Predsjednik Bush i njegovi bliski savjetnici, naime, ne mogu odlučiti hoće li vršiti pritisak da se Arafat ukloni s položaja predsjednika palestinske uprave ili će prihvatiti njegova obećanja o jačanju sigurnosti i uklanjanju korupcije u palestinskom čelništvu. Ovaj je razdor – piše njujorški dnevnik – doveo i do odgađanja planiranog puta direktora Središnje obavještajne agencije CIA-e Georgea Teneta na Srednji istok.

“Washington Post” u svojem nedjeljnom izdanju donosi intervju s pakistanskim predsjednikom Perwezom Musharrafom. “Osigurat ćemo da terorizam iz Pakistana ne krene u svijet” – rekao je predsjednik Musharraf, odbacujući kritike da njegova vlada ne poduzima dovoljno oštre mjere protiv islamskih militanata. Istovremeno, pakistanski je čelnik oštro optužio Indiju da podržava terorizam u Pakistanu i maltretira svoj svoje susjede, te je zaprijetio da će, izbije li rat, Pakistan krenuti u ofenzivu na indijski teritorij.

A jutrošnji “Los Angeles Times” javlja da su se mnogi turisti u planinskim dijelovima američkog Zapada ovaj praznični vikend – našli na suhom. Naime, ovaj dio zemlje pogođen je velikom sušom, koja traje već desetak godina. Najviše su pogođeni kamperi, ribiči i vlasnici čamaca. U mnogim dijelovima Zapada već gore i prvi šumski požari, koji bi, strahuje se, ove godine mogli biti, zbog suše posebno opasni.

XS
SM
MD
LG