Linkovi

New York: Pojačane mjere sigurnosti oko gradskih znamenitosti (22/5/02) - 2002-05-22


Policija u New Yorku pojačava mjere sigurnosti oko gradskih znamenitosti nakon što je Savezni istražni ured – FBI – dobio nepotvrđene informacije o mogućem terorističkom napadu.

Prema priopćenju Policijske uprave New Yorka, upozorenje FBI-a je u osnovi općenito. No policija je pojačala mjere sigurnosti oko znamenitosti kao što su Kip slobode, Brooklyinski most, te drugi gradski mostovi i tuneli. Policija je već započela s provjerama vozila koja ulaze u grad. Izvori ističu da su informacije o mogućim napadima, koje su došle od zatočenih članova al-Qaide, neodređene i nepotvrđene. Načelnik policije Raymon Kelly izjavio je ranije da se New York priprema za sve mogućnosti.

"Provodimo sveobuhvatan protu-teroristički program. Obučavamo naše osoblje. Imamo dvije tisuće ljudi koji su jako dobro obučeni no jasno je da ima još dosta toga za učiniti."

Tisuće vojnika i časnika stiže u New York na godišnji skup mornaričkih časnika i brodovlja poznat kao “Tjedan flote”. Oko američkih ratnih brodova uspostavljene su zone zabranjenog prilaza za druga plovila. Povećano je i ograničenje prilaza gradskim znamenitostima, Ujedinjenim narodima, mostovima, tunelima i dokovima sve do kraja dolazećeg dugačkog vikenda tijekom kojeg se u Sjedinjenim Državama obilježava Dan sjećanja.

XS
SM
MD
LG