Linkovi

Predsjednik Bush danas putuje u Europu (22/5/02) - 2002-05-22


Prva postaja predsjednikovog puta bit će Njemačka gdje će se sastati s kancelarom Gerhardom Schroederom. Očekuje se da će dvojica čelnika razgovarati o ratu protiv terorizma i odnosima između NATO saveza i Rusije. Prema riječima glasnogovornika Bijele kuće Arija Fleischera, predsjednik Bush će u Moskvi potpisati povijesni sporazum o smanjenju nuklearnih arsenala Sjedinjenih Država i Rusije za dvije trećine u sljedećih dvanaest godina.

"Predsjednik s nestrpljenjem očekuje sastanak, odnosno niz sastanaka, koje smatra povijesnima. Predsjednik će također pozdraviti daljnje uključivanje Rusije u Zapad dok ta zemlja započinje razdoblje novih odnosa s Europom i Sjedinjenim Državama."

Gospodin Bush sastat će se u Parizu sa francuskim predsjednikom Jacquesom Chiracom, a svoju drugu europsku turneju zaključit će sudjelovanjem na sastanku Rusije i NATO saveza u Rimu. Ministri vanjskih poslova NATO saveza prošli tjedan su pristali dati mjesto Rusiji unutar Saveza, ali ne i mogućnost veta u ključnim političkim pitanjima te organizacije.

XS
SM
MD
LG