Linkovi

WP: Na Capitol Hillu neslaganje s planom o Afganistanu (21/5/02) - 2002-05-21


Washington Post” piše da utjecajni članovi Kongresa počinju izražavati neslaganje s planom administracije za post-talibanski Afganistan. Spremnost čelnika obiju stranaka da postavljaju neugodna pitanja o Afganistanu ukazuje na daljnje slabljenje gotovo opće podrške koju je predsjednik donedavno uživao u ratu protiv terorizma – piše “Post”

”New York Times” javlja da su direktor FBI-a Robert Mueller i ministar pravosuđa John Ashcroft nekoliko dana nakon 11. rujna upoznati s važnim “dopisom iz Phoenixa”, no da o njemu nije obaviješten i predsjednik Bush. Podsjetimo, u dopisu iz Phoenixa iz srpnja prošle godine upozorava se da sljedbenici Osame bin Ladena možda pohađaju određene američke škole letenja. Vijest da niti gospodin Mueller, niti ministar Ashcroft nisu o dopisu obavijestili Bijelu kuću ili kongresne čelnike sigurno će – piše njujorški dnevnik – izazvati još žešće kritike, pogotovo na račun FBI-a.

“Christian Science Monitor” bavi se novom pojavom u američkim kinima – sve većom popularnošću filmova za cijelu obitelj. Hollywood je – piše bostonski dnevnik – otkrio vrijednost obiteljskih filmova. “Spider-Man” je u prvom vikendu prikazivanja ubrao rekordnih 114 milijuna dolara, a novi crtić “Ledeno doba” zaradio je ovoga proljeća 171 milijun dolara. Uz to, obitelji sve češće odlaze zajedno u kino – s obzirom da je čuvanje djece skupo, a drugi oblici zabave još skuplji – prihvatljivi filmovi koji se mogu vidjeti po pristupačnim cijenama više su nego dobrodošli.

XS
SM
MD
LG